Metal Kumlama, metaldeki asit, pas, yağ, kir türü maddeleri kaldırıp boyama işlemine hazır hale getirmek için bir yöntemdir..

Bu sayede hem metalin hem de boyanın ömrü daha uzun olacaktır.

Kumlama, uygulama yapılması istenen metal yüzeye, basınca dayanıklı bir kazana doldurulmuş aşındırıcı malzemenin kumlama kazanı içersinde karışıp ardından yüksek basınçla uygulanmak istenen metal yüzeye püskürtülerek üzerindeki pas ve cürufun temizlenmesi işlemidir. Çeşitli ebat ve türdeki aşındırıcı ile metal yüzeyi mikron ölçeğinde aşındırılarak toz boyama işlemine hazır hale getirilir. Kumlama işlemi sonrası metal nötr bir hale gelir ve bu sayede uzmanlık alanı uygulamamız Elektrostatik Toz Boya uygulamasına müsait hale gelir. Toz boya, bu nötr yüzeye temas ettiğinde kalıcı bir şekilde tutunur ve daha uzun yıllar malzemenin aynı biçimde kalmasını sağlar.  Kumlama işleminde kullanılacak olan aşındırıcı malzeme, uygulanacak olan yüzeyin çeşidine göre çeşitli ebatlarda ve çok çeşitli türlerde olabilmektedir.

Köprü kumlama, sanayi boruları kumlama, gemi kumlama, Akaryakıt Dolum Tesisleri, Kimya Fabrikaları, Santraller vb. yerlerde bulunan her türlü tankların, Çelik Konstrüksiyonların, Gemi ve Teknelerin, Ağır Sanayi Makinaların da vb. her türlü çelik yüzeyde, firmamız yılların vermiş olduğu tecrübe ve referanslarla Kumlama ve Boyama uygulamalarında üst düzey kalite ve garantili hizmet sağlamaktadır

Kumlama Nasıl Yapılır ?
Genel olarak iki türlü kumlama yapılış yöntemi vardır. Manuel kumlama ve otomatik kumlama. Otomatik kumlama bu iş için üretilmiş özel tasarım kumlama makineleri ile yapılan kumlamadır. Haliyle kumlamada belli başlı standartların dışına çıkılamaz. Bu tür kumlama daha çok aynı standartta işler yapan şirketler için tercih sebebidir. Manuel kumlamada ise işin standartı yoktur. İster işin ölçülerinde isterse kumlama şeklinde istenilen uygunlukta kumlama yapılabilir.
Kumlama hangi yüzeylere yapılabilir ?
Kumlama; çelik, aleminyum, bakır, saç, metal yüzeyler, tahta, beton, mermer, cam, araç jantı, plastik, araç aksesuar paraçları ve diğer tüm yüzeylere uygulanabilir. Kumlamada genel olarak yüksek basınçdan dolayı hassas yüzeylerin deforme olacağı öngörülür fakat bu kesinlikle yanlıştır. Kumlama için kullanılan malzemenin ince seçilmesi, nuzul (kumlama yapan elmas uç) çapının küçültülmesi ve hava basıncının kısılması ile rahatlıkla hassas yüzeylerede uygulanabilir.